Вторник, 24 Май 2022 г.

В Ловеч удостоиха с медал ветеран на силистренското колоездене

Специално тържество в Ловеч на 12 ноември 2021 г. бе отбелязана 40-годишнина от създаването на приложното колоездене в България. Това стана под патронажа на кмета на Ловеч Корнелия Маринова и председателя на СБА инж. Емил Панчев, съобщават от пресцентъра на Община Ловеч.

Събитието в Ловчанското читалище "Наука – 1870 г." събра активисти, партньори и ветерани на Националното движение по приложно колоездене "Младежи за безопасност на движението" и на Съюза на българските автомобилисти от цялата страна.

Светослав Кръстев, председател на Националното движение по приложно колоездене "Младежи за безопасност на движението" към СБА, връчи на специални медали на заслужили деятели от Ловеч, Челопеч, Стара Загора, Габрово, Плевен, Берковица, Първомай, Ямбол, Монтана и други. Сред тях бе и ветеранът Димитър Стойчев от Силистра, който просълзен благодари.

Стойчев се занимава с тренирането на деца от града край Дунав още от 1983 година насам.

Националното движение по приложно колоездене работи за популяризиране движението за безопасност сред децата, за повече знания и практически умения, за опазване здравето и живота на участниците в движението, да повиши техниката и умението за управление на велосипедистите при спазване на правилата за движение по улиците и пътищата, както и съдейства за усвояване на приложните елементи от специализирането програми по безопасност на движението и медико-санитарната защита.

Facebook коментари