Неделя, 26 Юни 2022 г.

При съседите: Кабинетът уволни областния управител на Шумен, отказал проба за алкохол след катастрофа

Министерският съвет прие решение, с което освобождава Валентин Александров от длъжността областен управител на област Шумен, съобщиха от пресцентъра на служебния кабинет.

Инцидентът е станал около 18.30 часа в събота на главния път Силистра - Шумен - Ямбол, но информация за него не бе оповестена в официалния бюлетин на МВР. Пристигналият на място полицейски екип установил, че Валентин Александров е управлявал лек автомобил "Киа" с шуменска регистрация, като се е движил от Шумен към Велики Преслав. Напуснал пътното платно вдясно по посока на движението и се ударил в мантинелата.

От МВР-Шумен уточниха, че екип на Спешна помощ не е насочван на място, тъй като не е имало пострадали. След отказа за тестване с дрегер, на Александров е издаден талон за химическо изследване. Тестван е за шофиране след употреба на наркотични вещества и техни аналози - пробата му е отрицателна.

Пътните полицаи са съставили акт за административни нарушения.

Със същото правителствено решение за негов заместник на поста се назначава Венцислав Венков.

До настоящия момент Венцислав Венков е общински съветник в Общинския съвет на община Шумен. Венков отговаря на законовите изисквания за заемането на длъжността областен управител, посочват от правителствената информационна служба.

Facebook коментари