Вторник, 28 Май 2024 г.

Ана Караджова: За 10 години успяхме да се утвърдим като надежден източник на информация, относно еврофинансирането

Силистренският областен информационен център отбеляза десетгодишнината си, а ръководителят му Ана Караджова даде интервю за Общинско радио-Силистра.

"Нашата основна функция е да предоставяме актуална и навременна информация, относно еврофондовете и възможностите за кандидатстване с проектни предложения", сподели Караджова и допълни, че за 10-те години в които центърът съществува са проведени различни по род и идея информационни събития общо 277, като участниците в тези събития са над 8 000, А посетителите потърсили центъра за консултации са над 4 000. Центърът в Силистра е предоставил над 1300 публикации в медиите, центърът поддържа и интернет страница в социалните мрежи, която се радва на добра посещаемост.

"През годините създадохме много добри отношения с различен тип институции и организации, с които организираме събития с цел максимално голям кръг от хора. Наред със събитията, които организираме във всички общини в област през годините сме се постарали и по атрактивен и не толкова атрактивен начин до по различни целеви групи. Инвестираме в една много благодатна целева група - младите хора, младежи и деца включително като с тях се организирали конкурси и дебати", сподели Ана Караджова. П о отношение работата по проекти, община Силистра, като най голямата община в областта е реализирала най голям брой проекти, това обаче не означава, че по малките общини са оставени в страни. Всеки реализира проекти според нуждите си.

"Смея да кажа, през тези 10 години успяхме да се утвърдим като надежден източник на информация, относно еврофинансирането", каза в заключение Ана Караджова.

Facebook коментари