Неделя, 22 Май 2022 г.

794 силистренци ще ползват 5% данъчна отстъпка

794 силистренци заявиха желанието си да ползват 5-процентната данъчна отстъпка. Те подадоха в офиса на НАП в Силистра своите декларации за доходи, получени през 2010 г. в срока, определен за стимулиране на изрядните платци – 10 февруари. Отстъпката върху данъка за довнасяне ще получат, ако в същия срок са платили дължимите от тях данъци и сумите са пристигнали по сметките на НАП.
39 от декларациите са подадени чрез интернет-страницата на агенцията.
Интересното е, че тази година гражданите са почти два пъти по-активни - за първите два месеца на миналата година в силистренския офис на НАП са приети точно 330 по-малко подоходни декларации – 464 бр.
Напомняме, че отстъпката от 5% върху данъка за довнасяне може да се ползва и ако физическото лице подаде декларацията си по интернет с електронен подпис до края на кампанията – 2 май.
Декларацията за доходите и всички нейни приложения са публикувани в www.nap.bg във формат, който позволява да бъдат попълнени електронно.
Списък на кодовете за видове плащане, образци на платежни нареждания и пощенски записи за плащане към бюджета, както и номерата на банковите сметки на териториалните дирекции на НАП може да видите на интернет страницата на НАП – www.nap.bg.
Най-лесният и достъпен начин за плащането на данъка е по интернет. Плащането на данъци по този начин изисква наличието на дебитна карта, регистрация в системата ePay и в интернет-страницата на приходната администрация.

Facebook коментари