Понеделник, 17 Януари 2022 г.

Силистренец продължи напред в "Гласът на България"

Младият певец Антон Марков е поредният силистренец по род, който влезе във формат - риалити шоу за изпълнители, ставайки част от #ОтборЛюбо (Любо Киров) в конкурса "Гласът на България", пише силистренския сайт Версинаж.

Той премина успешно препятствието, наречено "кастинги на тъмно". За него коментарът на бъдещия му ментор бе, че тембърът му се различава от всичко до този момент.

И още: "Когато човек пее от сърцето и душата си, той го прави, сякаш никога повече няма да може да пее". Баща му на Антон...също е Антон и преди години бе кандидат за кмет на община Силистра, а понастоящем е юрист в София. Баба му по бащина линия е видната педагожка и общественичка Лилия Маркова.

Антон Марков продължи традицията на свои предшественици - също силистренци/добруджанци родом, да бъдат част от подобни възможности за развитие и популярност. Например, Ели Раданова, участничка в "Мюзик айдъл - 3", впоследствие изявила се и на сцената на Държавния музикален театър в София в световно известния спектакъл "Чикаго"; Христина Миленова - ТИТА, участник в "Екс фактор" в трио "Сикстийн", в момента е сред най-разпознаваемите лица на певческия бизнес у нас, включително с великолепно представяне в поредно издание на друго риалити шоу - "Като две капки вода"; своя път към певческата професия извървя чрез "Екс фактор" като част от трио "Тринити" и тутраканката родом Божана Спасова, в която продължава да пее в него и след завършването на Музикалната академия.

Яна Сабанова участва в "Гласът на България - 4" и преди година и половина Дарик радио я обяви за "Свеж полъх в новата българска музика". Разбира се, и други талантливи представители на Силистренския край са се явявали на кастинги, но по една или друга причина не са успели да преминат "ситото", за да се покажат сред най-добрите.

Facebook коментари