Четвъртък, 18 Юли 2024 г.

След театъра в Силистра и два музея затвориха заради зелените сертификати

В резултат на заповедта на здравния министър няколко институции в Силистра в сферата на туризма и културата затвориха врати. Повече за тази крайна рестриктивна мярка – в репортаж на Любомир Добрев по Телевизия Европа.

Работата на редица институции в Силистра спря след влизането в сила на изискването на "зелени сертификати" за дейности на закрито. Директорът на силистренския драматично-куклен театър Златина Станева прави последен оглед на празната зала преди да я заключи за неопределено време.

Но проблемът не касае само работещите в театъра – проучвайки нагласите за посещение, ръководството установява, че хората с възможност да посещават представленията за възрастни при тези условия, са много малко. Проблем има и при детските спектакли.

Подобен е казусът и със служителите в Природо-научния музей към Поддържан резерват Сребърна. Никой от тях не е ваксиниран, а някои от тях са преболедували миналата година и едногодишният им срок почти изтича. По подобни причини затвори врати и археологическият музей в крайдунавския град.

Facebook коментари