Четвъртък, 09 Декември 2021 г.

Апелативният съд във Варна остави в ареста силистренец, обвиняем за разпространение на наркотици

Апелативният съд във Варна е потвърдил най-тежката мярка за неотклонение - задържане под стража, на обвиняем за притежание с цел разпространение на наркотици в Силистра, съобщиха от пресслужбата на съда.

Разследването срещу Тони С. е започнало на 12 май. Пред жилищен блок в Силистра, в условията на продължавано престъпление, той държал с цел разпространение високорискови вещества. С извършения наркотест е установен метамфетамин. В обитавано от Тони С. жилище били открити канабис, метамфетамин и везна.

Окръжният съд в Силистра на 23 юни е потвърдил първоначално взетата мярка "задържане под стража". Недоволен от това определение, обвиняемият го обжалвал пред Апелативния съд във Варна.

От Апелативната прокуратура са посочили изключителната обществена опасност на лицето. Срещу него е било водено разследване за идентично престъпление, но той не се е поправил. Това извежда опасност от извършване на ново престъпление и от укриване, се посочва в съобщението.

Съдебният състав е счел, че искането за промяна на мярката за неотклонение е неоснователно. Определението на Апелативния съд е окончателно, се посочва в съобщението.

Facebook коментари