Четвъртък, 09 Декември 2021 г.

Силистренски карате клуб с пълен комплект медали от силен международен турнир

Златен медал за Теодор Атанасов, сребърен медал за Ростислав Василев и бронз за Ростислав Коконов и Веселин Димитров от Международен турнир по карате "SOFIA OPEN – 2021г."

На 16 и 17.10.2021г. в спортната зала на частно спортно училище St. George Internacional Scool & Prescool в гр. София се проведе Международен турнир по карате "София Опън 2021г". В него взеха участие 500 състезатели от страната и чужбина. Състезанията се организират СК Цанев, БНФК и София - Европейска столица на спорта.

Двудневната надпревара е във всички възрастови групи, като в нея бяха определени шампионите за младежи, жени и мъже . Още в първия ден се видя, че многото световни и европейски звезди сред участниците отново правят този турнир най-голямата и класна надпревара по карате у нас.
Зрителите аплодираха уменията на асове от водещи национални школи като С. Ирландия, Италия, Гърция и Македония.

Първо място и златен медал в дисциплината кумите, кадети кат. над 70кг. завоюва представителя на карате клуб "Шото- Витяз" Теодор Атанасов.

На второ място и със сребърен медал се окичи Ростислав Василев в категория до 14 год., бронзови медалисти са Ростислав Коконов и Веселин Димитров. Независимо, че не взеха призови места, добра физическа и техническа подготовка демонстрираха техните съотборници в съответните възрастови групи и категории: Радослав Георгиев, Дарин Валентинов, Силвена Кралева, Мартин Илиев, Стоян Стоянов и Калоян Тодоров.

Сред официалните лица на турнира бе и президентът Румен Радев.

Facebook коментари