Четвъртък, 09 Декември 2021 г.

Второкласници станаха ЕКОклас на Силистра

Екипът на СНЦ "Дуросторум-Дръстър-Силистра" отправи специална покана към учениците от 2 А клас на ОУ "Иван Вазов" Силистра, които в рамките на конкурс по повод Световния ден на рециклирането, си спечелиха званието ЕКОклас на Силистра.

През вчерашния ден СТАНЦИЯ САМОЛЕТА се превърна в тяхната класна стая на открито за няколко часа, а идеята беше да учат, творят и играят в нетрадиционна и атрактивна обстановка.

Центъра за кариерно ориентиране - Силистра, с които децата имаха възможност да проведат дискусия за професията "Пилот" - кои са нейните характеристики и какво я отличава от всички останали професии. Децата зададоха въпроса "Колко е трудно да се управлява истински самолет" като този, пред който се проведе интерактивната им среща с кариерните консултанти, а специалистите от своя страна им поднесоха любопитни факти и достоверна информация за професията и специфичните й особености.

Партньорската инициатива продължи с ЕКОработилница за децата, които сътвориха арт изложба от рециклируеми материали и създадоха авторски предмети като самолет от пластмасова бутилка, хартиени картички, стая от кашони и др.

За участието си в събитието второкласниците получиха и сертификати за "малки ЕКОгерои с големи ЕКОсърца" и "СУПЕР изследователи на професии". А всеотдайната им класна ръководителка г-жа Севгинар Хамди стана "Герой на рециклирането" заради последователните си и неуморни усилия да възпита децата в любов и грижа към природата.

Facebook коментари