Четвъртък, 09 Декември 2021 г.

Децата от Дулово отново дават пример, че за доброто няма граници - то обича всички

На 20.10.2021г. децата от група "Лъвчета" към детска градина "Мир" решиха да изненадат болните деца, които се лекуват в детско отделение на МБАЛ - Дулово като им подариха книжки на "Моливко" – да се забавляват с тях и да се чувстват по-добре по време на престоя си в стационара.
Малчуганите (чрез своите учителки) подариха за болните дечица книжки с приказки и инициираха идеята за създаване и поддържане на детска библиотека в отделението. Те се обърнаха с молба към началника на ДО - д-р Нигяр Табакова и медицинските сестри да помогнат за реализирането на идеята.

За да се създаде настроение за децата, които чакат за прегледи, на информационното табло в детското отделение беше подредена изложба от рисунки на децата от група "Лъвчета".

"Най-сърдечна благодарност изказваме на д-р Табакова и дежурните медицински сестри, които приеха с отворено сърце нашия екип – г-жа Петранка Михайлова – директор, старшите учители - Анелия Стоянова и Алтен Мустафа.

Това е поредната инициатива на детското заведение от Дулово - за да се научат децата да помагат на други деца. Припомням, че детска градина "Мир" направи специален благотворителен концерт за подпомагане на дома за деца в с. Малък Преславец.

ВАНЯ ПЕТРОВА

Facebook коментари