Четвъртък, 09 Декември 2021 г.

Силистра излиза на протест против зелените сертификати

На 22 октомври в 12 часа утре в Силистра е насрочен протест на представители на Българската хотелска и ресторантьорска асоциация, на Българската асоциация на заведенията и на собствениците на фитнес зали в Силистра.

Мястото на протеста е кръстовището на бул. "Македония" и ул. "Добрич", по-известно като "Старата автогара", за да изразят недоволството от Министерство на здравеопазването.

Твърдят, че не са против ваксините и зелените сертификати, а са против отново бизнесът да е жертва на ковид-ситуацията у нас. Исканията са им или пълен локдаун за всички, или зелени сертификати за всички - не само за заведения, МОЛ-ове, фитнес-зали, театри, музеи и галерии.

Имат индикации, че още в неделя ще има хора, които ще започнат да затварят. Смятат, че ако летните месеци е била въведена тази мярка, с гратисен период до есента това е щяло да даде възможност да се реагира адекватно и навременно от всички, защото в момента, дори и тези, които искат да се ваксинират имат затруднения, поради липсата на една или друга ваксина.

Facebook коментари