Неделя, 28 Ноември 2021 г.

Последен ден без зелен сертификат в Силистренско, актуализираха заповедта в частта за децата

Последен ден без задължителен зелен сертификат за редица дейности на закрито в Силистренско. От утре документът ще бъде пропуск за големите търговски магазини, молове, заведения, спортни дейности на закрито, галерии, кина, театри, съобщава Нова телевизия.

Сертификати в първоначалната заповед щеше да се изискват и от децата над 12-годишна възраст, заповедта е вече актуализирана от тази сутрин и такъв ще се изисква от деца над 18-годишна възраст.

Всички обекти, които не отговарят на изискванията за зелен сертификат, ще бъдат затворени днес в полунощ. Разписани са и правилата, при които всички ученици ще минават изцяло на онлайн обучение.

Мярката влиза в сила от полунощ в сряда срещу четвъртък и ще продължи да действа "дотогава, докато даде резултат", обясни министърът. "Зелен" сертификат се издава при завършен имунизационен цикъл, преболедуване на COVID-19, отрицателен PCR тест (за срок до 72 часа) или антигенен тест (до 48 часа).

Със заповедта се въвежда изискване за "зелен" сертификат за всички кина, театри, циркови представления, музеи, галерии, магазини тип мол, магазини над 300 кв. метра (с изключение на аптеки, хранителни магазини и банки), фитнес центрове, спортни зали, клубове и басейни, заведенията за хранене, хотелите.

Ето и пълния текст на заповедта: ТУК.

Facebook коментари