Сряда, 01 Декември 2021 г.

Англичанка твори в силистренско село

Живеещата в силистренско село британка Бернадет Легет направи изложба в Регионална библиотека - Силистра.

Заедно със съпруга си Дъглас те са от 13 години жители на силистренското село Българка. От 3 години г-жа Легет упражнява хобито си в тази сфера, но иначе по професия е застраховател. Обича да дава нов живот на стари предмети от бита. Семейство Легет е приятел на читалищата в село Българка, но е работило по подобни теми и в съседните села Богороов, Поп Кралево и др.

Пред журналисти авторката на чудните аксесоари, върнати към нов живот, разказа за своята страст, както и за взаимодействието й с хората от селото, в което живее. Така, например, тя е реновирала каруца, колело, железен черпак, стара пернишка печка и др. Нейният съвет е да не се изхвърлят излезли от употреба предмети, а да им се дава ново изражение, за да продължават да съществуват като вещи в нечия полза.

За медиите бе споделено и нещо лично, а именно, че майка й е проявявала въображение в своя живот, изявявайки се в нещо като свободен артист, както и, че нейният баща е бил шивач. В някаква степен България й приличала със зеленината си на нейната родна ирландска земя, поради което зеленият цвят е сред основните, които ползва в своята техника на преобразуване. Забелязала обаче, че българите имат интерес към по-голямо разнообразие в цветовете.

по материала работи Йордан Георгиев

Facebook коментари