Събота, 27 Ноември 2021 г.

Осъдиха тримата полицаи вземали подкупи на пътя Силистра-Русе

Тримата полицаи от районното управление в град Сливо поле, които бяха задържани в началото на годината за искане и вземане на подкупи на пътя, бяха осъдени. Делото се гледа в Окръжния съд в Русе.

И тримата се признаха за виновни. Б.Б получи 4 години затвор при първоначален общ режим, 6000 лева глоба и лишаване от право да заема длъжност в системата на МВР за период от 5 години. Младшият автоконтрольор Е.М. бе наказан с условна присъда от 3 години лишаване от свобода с 5-годишен изпитателен срок, 4000 лева глоба. Той няма право да заема 3 години длъжност в системата на МВР. Колегата му Н.А. получи 3 години лишаване от свобода с 3-годишен изпитателен срок и глоба от 3000 лева.

Двама от служителите бяха арестувани на 6 януари тази година на пътя Русе – Силистра при вземането на подкуп от 30 лева, а третият – след това. Б.Б. бе обвинен в получаването на 15 подкупа, Е.М. – на 9, а Н.А. – на 7 подкупа. Според прокуратурата сумите, които обикновено искали от водачите, за да не им бъде съставен акт за нарушение, били между 20 и 50 лева, по-рядко – 180 – 200 евро. Служителите осъществявали контрол на пътя Русе – Силистра в участък, обслужван от полицейското управление в Сливо поле.

Присъдите могат да се обжалват в 15-дневен срок пред Апелативния съд във Велико Търново.

Снимка: Жанета Йорданова

Facebook коментари