Неделя, 28 Ноември 2021 г.

Силистренска баскетболна надежда ще играе в Европейската младежка лига

Юношите на Балкан U16 (родени до 2005 год.) ще участват отново в Европейската младежка лига (EYBL CE). Това ще бъде общо четвърти сезон за тима от Ботевград в една от най-силните надпревари за подрастващи в Европа. Заради пандемията от COVID-19 турнирът не се проведе през миналия сезон.

Баскетболната надежда на Доростол Галин Георгиев ще играе в Евро лигата за Балкан като преотстъпен.

Младият баскетболист, впечатли всички тази година на Купата на БФБ, където даде своя значителен принос за спечелването на бронзовите медали, а също така бе отличен с индивидуалната награда "Най-добър борец" със средно с 11,3 борби на мач.

Наградата му бе връчена от най-добрият български баскетболист в момента Александър Везенков.

Тази година тимът от Ботевград, воден от Николай Пеев, попадна в група В заедно с тимовете на Ратгебер Академия (Унгария) /домакин на първия етап/, Интер Братислава (Словакия), Хонвед Академия (Унгария), Дан Дачиян (Румъния), Лондон Юнайтед (Англия), Айдовшчина (Словения) и Пардубице (Чехия). Следващата седмица предстои да бъде включен още един отбор.

Турнирът стартира през октомври в унгарския град Печ, а мачовете са от 21-24 октомври. БК Балкан ще бъде домакин в Ботевград на втория етап от надпреварата, който ще се проведе от 24-27февруари 2022 година.

Facebook коментари