Неделя, 28 Ноември 2021 г.

Денка Михаилова: Гимназията работи с ясен план и добра перспектива

"Тази година малко по-трудно организираме учебния процес в професионалната гимназия "Атанас Буров" предвид на това, че в момента училището е в ремонт. Осъществяваме дейности по няколко проекта едновременно, като най- мащабният е този по ПП "Региони в растеж". След реализирането му сградата ще бъде санирана, газифицирана, освежена, ще се изгради и асансьор. Паралелно с това се изгражда и СТЕМ център на базата на спечелен проект по Националната програма. В двора на учебното заведение вече са поставени и нови перголи по ПУДООС. Тези ремонтни дейности станаха причина учениците на гимназията да се обучават на две смени, на територията на други две училища", сподели в интервю за Общинско кабелно радио директорът на ПГСУАУ "Атанас Буров" Денка Михайлова.

Тя благодари на директорите и учителите на Езикова гимназия "П. Яворов" и ПГПТ "Евл. Георгиев". Според Михайлова се очаква ремонтните дейности вътре в сградата да приключат до края на годината, а външните дейности по реализацията на проекта да продължат до напролет.

"Срещаме някои затруднения, но съм убедена, че напролет професионална гимназия "Атанас Буров" ще има напълно обновена визия", сподели Михайлова. Тази учебна година за първи път учениците от 11–ти клас, дуална форма имат часове 2 дни в седмицата в реална работна среда. Тя благодари на работодателите, които са станали партньори на училището и са спомогнали за ефективното обучение на учениците. По проект е закупено ново оборудване за кухните в гимназията, изградена е вентилационна система, а предстои и изработване на работно облекло на учениците и закупуване на литература.

В заключение директорът на ПГСУАУ "Атанас Буров" Денка Михайлова благодари на целия колектив, родителите и учениците и им пожела здраве и много успехи.

Facebook коментари