Неделя, 28 Ноември 2021 г.

Силистра е победители в категорията "Smart city" на наградите "Кмет на годината" 2021

Плевен, Силистра и Созопол са победителите в категорията "Smart city". Кметът на Плевен Георг Спартански спечели приза за голяма община, д-р Юлиян Найденов – градоначалникът на Силистра за средна и Тихомир Янакиев на Созопол – за малка община.

Призовете връчи Никола Гечев – директор "Корпоративни продажби"- Виваком.

"Огромна чест е да сме тук и да връчим наградата "Смарт сити". След по-малко от 30 години над 90% от населението ще живее в многомилионни градове и ще се появят проблеми с мобилността, обществения ред, образованието и т.н. Начинът това да се реши, е да се използват силите на дигитализицията. Това е нашата мисия", посочи той.

"Призът е чест за мен и екипа ми. Дигитализацията, която води до свързаност, благодарение на която обезопасяваме обстановката, води до сигурност, достъпност и т.н. Имаме видеонаблюдение в целия град. В близките населени места също ще се внедри. Имаме и проект за 8 км велоалеи със зарядни станции и GPS контрол. Станахме един от най-светлите градове в страната. Разполагаме и с проект за "умно" паркиране и контролиране на отпадъците", каза кметът на Силистра д-р Найденов.

"Кмет на годината" 2021 се провежда при спазване на всички противоепидемични мерки.

Церемонията по връчване на наградите "Кмет на годината" ще бъде излъчена по БНТ на 25 ноември.

Facebook коментари