Четвъртък, 09 Декември 2021 г.

След златна звезда в Холивуд, още една награда от Лас Вегас за силистренеца Адриан Ал Жазар

Поредна хубава новина по силистренски адрес, идваща по посока "Зад Океана", като и този път тя е свързана с филмовото изкуство, макар и на любителско ниво. За това съобщава силистренския сайт Версинаж.

Важното обаче е, че нечий труд - в случая на Адриан Ал Жазар, е забелязан и оценен по достойнство. Разбира се, в тандем с друг любител, влязъл в роля като актьор - Румен Буюклиев.

От пост във Фейсбук-профила на самия Жазар - сценарист, оператор, режисьор и монтажист на своята кинотворба, научаваме, че филмът му "Празен живот", дело на неговото "Nightmare studio", е спечелил златната награда за най-добър микро филм на престижния международен кинофестивал "Vegas Movie Awards" в Лас Вегас, щат Невада в САЩ.

Филмът ще има онлайн премиера в платената платформа на "Vegas Movie Awards", както и масово медийно отразяване, което ще достигне до над 12 500 професионалисти в киноиндустрията.

Да припомним, че през лятото на настоящата година същият филм на силистренеца спечели наградата " Златна звезда на Холивуд " за най-добър късометражен филм на международния кинофестивал - "Hollywood Gold Awards" , в който взеха участие 20 държави от цял свят.

Конкурсът в Лас Вегас - сторица на хазарта, но и на много други престижни прояви, е един от най-бързо развиващи се кинофестивали в света, насочен към талантите в т.нар. независимо кино.

В международното жури са сценаристи, режисьори, продуценти и актьори работили по филми, сред които световни хитове "Аватар", "Властелинът на пръстените", "Денят на независимостта", "Южен парк", "От глупав по глупав" и други.

До момента носители на награди в този фестивал са актьори и режисьори, печелили и награди, като "Оскар", "Златен глобус", "Еми" и др. за много филми и сценарии, представители на над 8О държави от целия свят.

Facebook коментари