Четвъртък, 21 Октомври 2021 г.
FOODMARK

България U15 с Михаил Калинов започна с победа на световното по умения

Българският национален отбор за момчета до 15-годишна възраст, със звездата на Доростол Михаил Калинов (13), започна с победа участието си в груповата фаза на Световното първенство по умения FIBA U15 Skills Challenge 2021.

Избраниците на Юлиян Аладжов и Румен Шопов се оказаха по-добри от връстниците си от Мароко и победиха със 113:135 в първия си двубой днес (печели този с по-малкия брой точки). Българските таланти записаха 32 отборни точки за време 145 сек.

Мишо Калинов беше пост номер 2 и даде първоначалната преднина на тима, която по-късно бе увеличена, за да се стигне до разгромната победа.

Следващият съперник е Еквадор, като двата тима ще се изправят един срещу друг на 16 октомври. Третият отбор в групата ни на Мондиала е Ливан. В срещата между тях победител излезе Ливан със 124:145.

България стигна до световното първенство след безапелационно представяне в квалификациите по-рано през годината. Нашите надвиха всичките си съперници в Група С и записаха рекорд в турнира – резултат от 97, и то на два пъти - срещу Полша и Гибралтар.

Снимка: БФБ

Facebook коментари