Четвъртък, 26 Май 2022 г.

Анелия Радева: Фолклорът е извор на традиции и автентичност

Музиката и аранжимента на всичките 18 песни от новия албум на Анелия и Милен Радеви са дело на композитора Живко Желев от Добрич, а текстовете са дело на поетесата Красимира Христова. Съпроводът е на оркестър "Бисери" и приятели, музикалното оформление е на Петър Петров.

"Чувствам се удовлетворена и щастлива, че имам удоволствието и честа да работя именно с този уникален екип от професионалисти, сподели за Общинското радио в Силистра народната певица Анелия Радева, която е и преподавател.

От 23 години работи като преподавател по музика в Дулово, като същевременно обучава деца на народно пеене, които се представят успешно на различни фестивали и събори.

"Именно добрата ни работа в екип създаде и тези невероятни песни, в които има предизвикателство, има новаторство и разбира се традиция. Желанието на всички ни е да дадем възможност на хората да намерят своята идентичност, своята любима песен, като слушат тази музика, която звучи и съвременно и заедно с това сме се старали и да стъпим върху традицията и да се получи своеобразно надграждане", сподели още Анелия Радева.

Facebook коментари