Сряда, 17 Юли 2024 г.

За пети път в Силистра - "Иновационен лагер" за бизнес лидери

В АРГИ-център Силистра се провежда петото издание на двудневното обучение "Иновациионен лагер", дело на РУО на МОН, представлявано от г-жа Майя Григорова, СНЦ "Паралел - Силистра" с председател д-р инж. Диана Бебенова, с подкрепата на община Силистра - Атанаска Атанасова от образователния отдел на Общинска администрация представи идеята за форума, тази година предназначен за девойки - бъдещи лидери. Кметът на общината д-р Юлиян Найденов изпрати поздравителен адрес до участничките.

Тази година ментори са доц. д-р Даниел Павлов от Русенския университет и Лора Саркисян от Русе. Проявата бе открита от Жулиан Раданов от Областна администрация Силистра, който от името на областния управител Ели Тодорова приветства момичетата от средни училища от Силистра, Дулово, Тутракан и Главиница, включително и с послание към учителите от средните училища, и към преподавателите във ВУЗ по повод международния ден на учителя (5 октомври), празнуван в България от 2006 г. насам.

Областна администрация осигурява една от наградите (ваучер), заедно с предвидените в същия вид от организаторите, предназначени за победителите и техните подгласници. В програмата освен обучението и представянето на проекти (защитата им е утре от 14.30 ч. пред тричленно жури), а днес от 16 ч. е срещата за въпроси i отговори с представители на бизнеса.

По материала работи Йордан Георгиев

Facebook коментари