Събота, 13 Август 2022 г.

Теодосий Спасов ще бъде удостоен със званието "Доктор хонорис кауза" на ВСУ "Черноризец Храбър"

Теодосий Спасов, който е с добруджански корени, ще бъде удостоен със званието "Доктор хонорис кауза" на Варненския свободен университет /ВСУ/ "Черноризец Храбър". Церемонията ще се състои на 4 октомври в "Аула Максима" на университета, съобщават организаторите.

Известният музикант ще постави подписа си върху глинена плочка, която ще стане част от университетската експозиция "Нашите духовни спътници".

Номинацията е направена от катедра "Изкуства" на архитектурния факултет на ВСУ и утвърдена от академичния съвет на висшето училище. "Теодосий Спасов е духовен спътник, подкрепящ академичното семейство на Варненския свободен университет. Той е виртуозен музикант, посланик на българския фолклор, изкуство и култура на всички континенти. Родолюбец, който носи в себе си таланта на Орфей, духа на Възраждането и енергията на младостта. Личност, която е пример и вдъхновител на младите хора. Музиката на Теодосий Спасов е творчески стимул за студентите", пише в предложението на архитектурния факултет.

Тази година ВСУ отбелязва 30 години от създаването си.

Facebook коментари