Събота, 27 Ноември 2021 г.

Рокада на върха на червената листа, силистренката Вяра Емилова отива в Ловеч

Рокади ще има по първите места в червените листи. Това стана ясно след заседанието на Изпълнителното бюро на БСП, което определи водачите за изборите на 14 ноември. Те трябва да бъдат одобрени от Националния съвет на подпис и списъкът вече е изпратен на членовете на пленума.

Тройна рокада е свързана с зам.-шефка на БСП Ирена Анастасова. Тя се мести от Ловеч в Монтана. А дългогодишният водач там Атанас Костадинов ще е първи в Силистра. Той пък ще замени Вяра Емилова, която отива в Ловеч.

Атанас Костадинов e роден през 1968г. Завършил е две магистратури – социология и философия в Софийски университет "Св. Климент Охридски". А в последствие е и докторант в Института по социология към БАН. Специализирал е в Харвардския университет в програма за обучение на лидери. От 33 години членува в Българската социалистическа партия. В периода 2005-2009г. е заместник-министър на околната среда и водите, през 2013г. отново е назначен на този пост. През 2014г. става президент на Международната комисия за защита на река Дунав към ООН. От 2014г.- 2017г. е мениджър в областта на социологическите и маркетинг изследвания и управлява инвестиционни проекти. Народен представител в 44-то Народно събрание, член на "Комисия по околната среда и водите" и "Комисия по енергетика".

На предишните два избора тази година той бе избиран за червен депутат от Монтана.

Facebook коментари