Понеделник, 27 Март 2023 г.

Златина Станева: Поредната изключително трудна година за силистренския театър

Акцент в куклената програма за октомври е премиерата на "Мечо Пух", под режисурата на хасковлията Янко Митев, който вече подготви за силистренската публика две постановки. Премиерата е предвидена за 4 октомври. От октомври започват и представленията с присъствието на актьорската трупа.

"Драматичният аспект на програмата за октомври отново включва хитови комедии: "Свекърва", "Бай Ганьо" и "Само за мъже", смея да кажа, че при нас зрителите могат да бъдат спокойни защото се спазват с много голяма прецизност противоепидемичните мерки. Що се отнася до трупата мога да кажа, че отзивите от публиката са добри и зрителите усещат когато се твори с мисъл и желание" сподели в интервю за Общинско радио-Силистра Златина Станева, директор на Драматично-куклен Театър-Силистра. Проблем обаче остава финансовата част, въпреки че по думите и трупата е изключително професионална и когато ролите се разпределят добре нещата се получават.

"Поредната изключително трудна година, но имам усещането на удовлетвореност от това, че практиката показва, че до момента са взети най- добрите решения. Дори ако те са за сметка на новите творчески проекти, които трябваше да бъдат реализирани. И през тази година голяма част от тях ще прехвърлим за следващата година, защото тази динамична обстановка ни задължава да бъдем прецизни по отношение на подбора. Очакванията ни са ни да преодолеем тази колкото здравна толкова и психологична криза защото тя ще отмине, но травмата, която през тези години остана в душите ни, дълги години ще отзвучава, каза в заключение Златина Станева.

Facebook коментари