Неделя, 31 Май 2020 г.

Национален благотворителен веломаратон ще премине през Силистра

Първият благотворителен веломаратон на България ще премине и през Силистра. Обиколката започва на 2 април в София и ще продължи до 4 май т.г.. Целта й е популяризиране на каузата "Безопасно колоездене". Общата дължина на прехода е 2 500 км. Той ще премине през всички 28 областни центъра. Пристигането е всеки ден около 17 часа пред сградата на съответната община, като ще бъде придружено с представяне пред обществеността на предимствата на екологичното средство за придвижване в населените места. Колоната от колоездачи ще напуска града в 9.00 на другата сутрин към следващата си цел.
Веломаратонът ще акостира в Силистра от Русе вечерта на 15 април, петък, и ще продължи на 16-и с преход доДобрич. Обиколката е организирана от Фондация "Фактор". За безопасност ще бъде осигурен ескорт.
Всички желаещи да се включат във веломаратона на България трябва да се регистрират на и-мейл: factor@factor-foundation.org до 28 февруари. За основната група, вземаща участие в цялата обиколка, която ще бъде максимум 30 души, ще бъде осигурен подслон и храна.
Кандидатите трябва да са пълнолетни и да укажат в регистрацията си дали ще се включат етапно (и от къде до къде) или на цяло. Списъкът на участниците от основната група ще бъде публикуван в началото на март.
Информация Darik news

Facebook коментари