Сряда, 08 Декември 2021 г.

В Дулово се проведе детски спортен празник

Под надслова "Ще спортуваме! Ще играем! Ще танцуваме!
Защото движението е здраве!", днес - 24. 09. 2021г, в детска градина "Мир" се проведе истински спортен празник.

За четвърта поредна година. децата от детска градина "Мир" – гр. Дулово с радост и удоволствие /въпреки разпостранението на COVID -19/, участват в инициативата Европейски ден на спорта в училище - Evropean School Sport DAY /EDCU /-съобщава Петранка Михайлова- директор на ДГ "Мир"- Дулово

Тази е една от най-масовите инициативи, в които децата се запознават с различни спортни занимания и научават повече за здравословния начин на живот. Основната цел на събитието е да насърчава физическата активност на международно равнище и да включват, колкото може повече деца и млади хора, училища и организации.

а
Основна тема на празника на европейско ниво през 2021 година е "Активни пространства". Чрез различни външни игри, артистични и креативни намеси и доза изобретателност, с помощта на тебешири, площадките в двора на детска градина "Мир" станаха атрактивен атракцион за децата и целия персонал на детската градина.

С много настроение и усмивки, децата се забавляваха и минаваха по тебеширеното предизвикателство на спортните площадки в детската градина и направиха деня весел , забавен и усмихнат.

Facebook коментари