Сряда, 07 Юни 2023 г.

Живеете в област Силистра и имате предприемаческа идея, но ви трябва стартов капитал - тази програма е за вас

Академията за местни предприемачи е част от програмата "Забавно лято, грижовна есен", програма за социална отговорност на Филип Морис България.

Академията се осъществява от Център за предприемачество и обучения "Ринкър" и дава шанс на хора с бизнес идеи от малките населени места в тютюнопроизводителните райони - областите Кърджали, Хасково, Благоевград и Силистра, като целта е те да получат практически знания, помощ при разписването на бизнес плановете си и възможност за финансиране.

Вече стартираха информационните срещи, които ще се провеждат през септември, а крайният срок за кандидатстване е 25-ти октомври. 99 000 лева е размерът на финансирането за 14 проекта в четирите години досега, в които се провежда Академия за местни предприемачи.

Участието в Академията за местни предприемачи 5.0 е безплатно, а кандидатстването се осъществява чрез попълване на онлайн формуляр до 25 октомври 2021. Одобрените кандидати ще участват в поредица от практически насочени обучения с ментори с дългогодишен бизнес опит. По време на обученията ще се разработват бизнес планове на проектите, а менторите на програмата ще провеждат двудневни обучения в сферите на продажби, маркетинг и счетоводство. Заедно с тях кандидатите ще подготвят презентации за представяне на проектите си пред журито на програмата, което ще определи победителите.

Последният победител от областта е капитан Румен Димов (на снимката), който спечели през 2019 година второ място в Академия за местни предприемачи 2.0 за проекта "Воден еко туризъм" в Силистра и получи награда от 8 000 лева и едногодишна менторска помощ.

Допълнително екипът на Център "Ринкър" ще проведе консултации на място в четирите области при заявен интерес и в съответствие с епидемичната обстановка в страната.

Ще има и два уебинара, на които ще бъдат разяснени подробности и отговорено на въпроси на желаещите да участват - на 24.09.2021 от 18:00 и 18.10.2021 от 14:00.

За повече информация и въпроси на: yavor@bcause.bg или на телефон: 02/987 1574

Кандидатствай тук!

Facebook коментари