Неделя, 28 Ноември 2021 г.

Силистренски ученици се включиха в европейска инициатива за безопасност на пътя

Ученици от 8а клас от Средно училище "Никола Й. Вапцаров" в Силистра с класен ръководител Грета Йорданова раздаваха днес листовки на деца и родители, в рамките на второто издание на Дни на безопасността на Европейска мрежа на службите на пътна полиция – ROADPOL.

Дните 15 – 22 септември са обявени за Седмица на детската пътна безопасност, а Денят на превенцията – 21 септември, за Ден без загинали на пътя. През тази година на национално ниво те ще преминат под наслов "Лесно е да спасиш живот! Просто спазвай правилата!" в контекста на Дните на безопасността на ROADPOL.

Тази година в международен мащаб фокусът е на 21 септември – Ден без загинали при пътни инциденти, като основното събитие е в Будапеща, Унгария.

Статистиката сочи, че в периода от 01.01.2021 г. до 13.09.2021 г. на територията, обслужвана от ОДМВР-Силистра, са регистрирани 13 пътнотранспортни произшествия с участието на 15 деца. Няма загинали, 5 деца са леко ранени. Три от децата са участвали в автопроизшествията като пешеходци, а по 6 като водачи и пътници.

снимка: Незабравка Кирова

Facebook коментари