Неделя, 28 Ноември 2021 г.

Силистренци вземат участие в национална конференция "Ковид-19? А другите болести - в ъгъла!?"

В един от комплексите на КК "Албена" се провежда тридневната 20-а по ред и единствена по рода си Медико-медийна среща, прераснала в годините в семинар, а вече ив национална конференция, организирана от Фондация "Медии, Общество, Семейство, Традиции" на журналистката Юлия Пискулийска и на нейни партньори от различни медицински структури, за това пише в сайта Versinaj.

От миналата година насам тя се провежда през м. септември вместо през м. май, предвид проблемите с коронавируса. За първи път във връзка с пандемията сред предварителното изискване за участие бе и необходимостта от ваксинация, гарантираща според организаторите сигурност за всички, отзовали се на поканата, за да дискутират по темата с актуалното, но провокативно удивление "Ковид-19? А другите болести - в ъгъла!?".

И тази година, в която за първи път участва и топ лекар от Силистра – д-р Даниела Костадинова – нефролог, дългогодишен доскоро директор на МБАЛ Силистра, срещата бе открита от главния организатор – журналистката Юлия Пискулийска. Заслужено с ръкопляскания участниците в юбилейния семинар почетоха паметта на голямата актриса Татяна Лолова, която в продължение на години бе негова емблема със своя чар, чувство за хумор, достолепие и човечност.

Силистренската журналистка Калина Грънчарова също са част от участниците в конференцията.

Facebook коментари