Неделя, 26 Юни 2022 г.

Баскетболистите на Доростол първи в Силистра се включиха в инициативата "Нестле за Живей Активно!"

СКБ "Доростол" са първите извървели пеш маршрута до крепостта"Меджиди табия" и заявили участие в Национален конкурс за спонсорство на общински проект "Нестле за Живей Активно!" 2021, съобщиха от община Силистра.

"Нестле България" за трета година организира конкурс за спонсорство на общински проект, чиято цел е да промотира физическата активност и балансираното хранене в България; да мотивира българските граждани и гости на страната да бъдат по-активни и да се хранят по-балансирано в ежедневието си през цялата година. И тази година Конкурсът ще се проведе в рамките на Европейската седмица на мобилността и под мотото "Подобри своя рекорд! Ходи и бъди активен!"

Община Силистра се включва в инициативата и отправя предизвикателство към жителите и гостите на града: Да бъдем активни!

В периода от 16-ти до 26-ти септември, всеки който желае може да измине ходейки пеша маршрут, които определи, за да се включи в предизвикателството.

В събитието, съгласно регламента трябва да участват над 1000 души.

За да удостоверите участието си, трябва да направите снимка/и докато се изминава маршрута и да я/ги изпратите на имейл адрес: press@silistra.bg или в социалната мрежа Facebook на страницата на Община Силистра в съобщения, като по този начин ще бъде видим броя на хората, участвали в предизвикателството.

След приключване на Седмицата на мобилността (16-26 септември) информацията за участниците в инициативата ще бъде изпратена на организаторите.

Наградата в конкурса се присъжда на общината, представила най-добре проекта си, а финансирането е на стойност 20 000 лв. (двадесет хиляди лева ) за реализацията на проекта, който общината представя. Надяваме се на активност във всички детски градини, училища, спортни клубове, неформални групи и граждански организации, фирмени екипи, администрации и др.

Идейното предложение на Община Силистра ще е за промяна в средата за почивка и спорт на местностите "Меджиди табия" и "Орехова гора".
3 общини, подгласници на победителя, ще получат поощрителни награди – дарение на продукти от Нестле България, които да се използват в полза на социално уязвими групи от обществото в съответната община.

Facebook коментари