Четвъртък, 09 Декември 2021 г.

Новата детска градина в Дулово бе открита на 15 септември

През новата учебна 2021/2022г първокласниците в община Дулово са 222, с 13 по-малко от миналата година. Общо 2 324 са учениците, които със специални тържества-по изискванията на МОН-откриха новата учебна година в 10-те общински училища и ПГООТ.

Специално внимание в празничния ден бе отредено на откриването на новата сграда на детска градина"Мир"

Тържество по повод откриване на новата сграда на детска градина "Мир" в Дулово се проведе в първия учебен ден. Петранка Михайлова-директор на детската градина, с много вълнение приветства присъстващите и каза, че това е истински подарък за децата и техните родители и е дълго чакано събитие за всички. В своето слово д-р Юксел Ахмед припомни, че в град Дулово последното строителство на сграда, специално за детска градина, е през 1976г. За пръв път в Силистренска област сграда за детска градина се изгражда по новите европейски изисквания - застроената площ да е по 5 кв. м на дете. Първата копка за новата сграда бе направена на Празника на град Дулово - 14 май 2018г.Тази нова придобивка, за най-малките жители на града и техните родители, стана възможна чрез ПМС, с което, за проектиране и строителството, бе предоставена сумата от 2 200 000лв и 150 000лв от Министерството на образованието-за оборудване. В новата сграда ще се обучават 100 деца.

Емоционално и лично беше и приветствието на инж. Невхис Мустафа – председател на ОбС-Дулово, която поднесе поздравителен адрес и пожела на ръководството и екипа да са все така сърдечни и отговорни в грижите, в обучението и възпитанието на най-малките жители на града.

Директорът на детската градина заедно с кмета на общината прерязаха лентата и след традиционното менче с вода и пита, гостите разгледаха новите зали и помощни стаи.

На тържеството, спазвайки противоепидемичните мерки, присъстваха общински съветници, заместник-кметовете, синдикални дейци, представители на направление "Просвета" и родители.

ДГ"Мир" в Дулово има 4 сгради с 10 градински и 3 яслени групи с общо 267 деца.

Ваня Петрова

Facebook коментари