Вторник, 24 Май 2022 г.
header

Младежи развиваха умения за активности на открито по проект за борба с хазартната зависимост

От 23 до 27 август, в град Тутракан, 20 младежи взеха участие в практически занятия, организирани от сдружение "Идилиум" по Проект "P(l)ay the game", финансиран от Министерството на младежта и спорта по Национална програма за изпълнение на младежки дейности по чл. 10а от Закона за хазарта за 2021 г. с Договор № 25-00-39/26.03.2021 г. е с период на изпълнение 30.04-30.09.2021 г.
Целта на събитието беше да представи пред младежите различни образователни практики и активности като алтернатива на хазартните игри.
В рамките на 5 дни бяха организирани състезания по ориентиране, практическа демонстрация по организиране на бивак и приготвяне на храна на лагерен огън в полеви условия.
Бяха посетени резерватите "Малък Преславец" и "Сборяново", където в неформална обстановка, освен запознаване с историята на местата, се проведоха дискусии, свързани с хазартната зависимост.
Младежите посетиха и специално оборудвана зала за виртуална реалност, където се проведе още една дискусия, посветена конкретно на онлайн хазартните игри и рисковете, които крият. Участниците имаха възможност да разгледат и приложения на новите технологии, подпомагащи тяхното образование и като инструмент за учене и креативни дейности. С новите технологии по свой избор младежите успяха да посетят различни точки на света, да разгледат различни световни музеи, дори да рисуват в пространството.
По време на престоя си младежите бяха включени в обучение "Хазартът - в историята, изкуството и съвремието ни". Участниците имаха възможност да получат информация по темата по атрактивен начин и сами представяха примери на хазартната зависимост през вековете и в съвремието ни. Бе проведена и дискусия на тема зависимостта към хазарта и начините за справяне с нея в наши дни.
Всеки участник получи екземпляр от книгата-игра "P(l)ay the game залози с живота", разработена за целите на проекта.
footer

Facebook коментари