Сряда, 08 Декември 2021 г.

Млад китарист от Силистра с първа награда от Международен музикален конкурс

От 6 до 10 септември в Добрич се проведе ХХІV Международен младежки музикален конкурс "Надежди, Таланти, Майстори".

Китаристът от Силистра Михаил Илиев, който е горд член на Клуб 2019 и Клуб 2020 на Фондация "Димитър Бербатов", спечели убедително първо място във възрастовата група от 11 до 13 години. Освен първата награда, с превъзходните си изпълнения Михаил беше и един от петимата участници от всички категории и инструменти, номинирани за "Гран при" на конкурса.

В допълнение на соловата награда, в последния ден на конкурса той взе участие и в категория "Камерна музика", като част от китарен секстет към "Китарен център за млади творци" – гр. Варна, където с ансамбъла завоюва трето място. През м. юни Мишо има и Първа награда от Арт фестивал в курорта "Боровец".

Йордан Георгиев

Утвърденото авторитетно събитие, провеждано по традиция в началото на септември в Добрич, е празник на класическата музика, мащабна проява на творческо общуване между музиканти от различни краища на света. По време на тазгодишното издание участниците бяха оценявани от жури в състав проф. Виктор Чучков – почетен председател, проф. Огнян Константинов – председател, проф. Гинка Гичкова, доц. Марина Капитанова и д-р Милена Манева-Вълчева.

Facebook коментари