Понеделник, 27 Март 2023 г.

Силистренецът Димитър Георгиев показа своята колекция на 7-ми ретро парад

В Хасково се проведе парад на ретро коли в рамките на Дните на града.

Автомобил "Sunbeam" от 1967 г. спечели първото място. Купата на кмета Станислав Дечев бе присъдена на най-стария автомобил в колекцията - ДеСото 6 от 1928 година на пловдивчанина Теодор Станчев. Наградата на публиката пък отиде при хасковлията Евтим Евтимов за неговата Мазда МХ5. Общо 62 автомобила бяха експонирани на площад "Свобода".

Успоредно с ретро парада Димитър Георгиев от Силистра изложи своята колекция от над 800 марки български цигари, най-старата от които от 1901 година.

Това е 7-ят ретро парад в който участва силистренеца, а самия той споделя в социалната мрежа: "Скъпи приятели, посетих ретро парада за автомобили в Хасково......останах безкрайно очарован от топлото посрещане на домакините от Хасково, изключително любезни хора. Хасковлии бяха невероятна публика и много любознателни. Надявам се всички да са доволни, аз със сигурност. Тия 800 км, които изминах си заслужаваха."

Георгиев споделя, че най-голямата изненада за него е била наградата-купа,рекламна тениска на клуба и лепенки за колата с логото на ретро клуб "Тракия".

Facebook коментари