Вторник, 06 Декември 2022 г.

Детска градина в Силистра с пилотно участие в проект ,,Театърът гостува"

Театърът да има по-голяма възпитателна реална роля в живота на децата в детските градини - тази идея отдавна се обсъжда и обмисля от три страни: Държавният куклен театър, Регионалният инспекторат по образованието и учители в предучилищното образование.

На 09.09.2021г. се проведе среща на тези три страни, където фокус на разговорите беше началото на проект ,,Театърът гостува".

Старши учител Светла Димитрова от ДГ,,Роза" презентира дейности в II-ра група, осъществени с авторството на старши експерти от РУО, г-жа Мариана Вълкова и г-жа Ваня Игнатова.

От градината заявяват, че проектът е нямало да бъде осъществен и без подкрепата и любезното съдействие на кукления театър и прекрасните актьори, вече любимци на децата.

От там благодарят на директорката, г-жа Златина Станева, в чието лице имат верен съмишленик и приятел в това, театърът да има по-голямо участие в живота на децата.

На срещата тя е говорила за важното въздействие на театъра върху емоционалното и естетическо развитие на децата и за нови възможности за това, чрез реализиране на идеята ,,На театър, като на кино".

Facebook коментари