Четвъртък, 21 Октомври 2021 г.
FOODMARK

Международна научна конференция започна работа в Силистра

От днес, 10 до 12 септември в Силистра се провежда международната научна конференция Shifting Powers: political, urban and demographic changes in Late Antique Balkans (Политически, градски и демографски промени в балканските провинции през Късната античност).

Конференцията е организирана от Лабораторията за изследване на Късаната античност на Балканите на Института за балканистика с Център по тракология към Българската академия на науките, Регионален исторически музей – Силистра и Община Силистра и е финансирана по проект на Фонд "Научни изследвания".

На откриването в хотел Данубе присъстваха Мария Недялкова, зам.кмет "Хуманитарни дейности" в Община Силистра и Виолета Динкова, началник "Образование и младежки дейности". Заместник-областният управител Минчо Йорданов представи поздрава на областния управител Ели Тодорова до организаторите и участниците.

В международния форум ще вземат участие 35 учени от 10 държави – историци, археолози, изкуствоведи, класически филолози. Конференцията ще се проведе хибридно, позволявайки на всички, които нямат възможност да присъстват лично, да бъдат пълноценни участници в научния форум.

Facebook коментари