Събота, 25 Юни 2022 г.

Пиян млад шофьор, убил спътника си, се размина с 3 години условно

Наказателен състав на Окръжен съд-Силистра призна днес 22 годишния К.С. от село Калипетрово, Силистренска област, за виновен в това, че на 10.11.2020г. при управление на моторно превозно средство с концентрация на алкохол в кръвта 0,75 на хиляда, е нарушил правилата за движение по пътищата, допуснал е ПТП, и по непредпазливост е причинил смъртта на 27-годишният Д.Д. от същото село.

Произшествието е станало в тъмната част на денонощието, при мокро дъждовно време-валеж, с нападали листа по пътя, като подсъдимия е предприел рязка маневра, за да избегне удар на кучета на пътното платно. И двамата са били без предпазни колани

Съдът уважи искането на подсъдимият и на страните, делото да бъде разгледано по реда на съкратено съдебно следствие.
Когато производството по делото е по този ред, при постановяване на осъдителна присъда, съдът задължително намалява наказанието, което е наложил с една трета.
Спазвайки тази разпоредба, Окръжен съд-Силистра наложи на 21-годишния подсъдим К.С. наказание "лишаване от свобода" за срок от три години след редукцията. Изпълнението на наложеното наказание бе отложено за срок от пет години, на основание чл. 66, ал. 1 от Наказателният кодекс. С присъдата си съдът лиши подсъдимият К.С от правото да управлява МПС за срок от 5 години и го осъди да заплати направените разноски в досъдебната фаза на процеса.
Присъдата подлежи на обжалване или протест пред Апелативен съд-Варна.

Facebook коментари