Вторник, 21 Март 2023 г.

Възстановиха "Пътеката на здравето", остава да я пазим

Сдружение Народно читалище "Св.св. Кирил и Методий" и децата от екоклуба към него "върнаха" на силистренци "Пътеката на здравето" в местността "Меджиди табия". Днес на специално тържество, в присъствието на кмета на Силистра инж. Иво Андонов, неговата заместничка Нели Стоилова, представители на Сдружението, деца и родители, бе открита обновената алея, изграждана преди близо 50 години.
Възстановени, монтирани и боядисани са 13 пейки, шведска стена, табло за баскетбол, успоредка, 4 висилки и метален мост. Поставени са 10 кошчета за отпадъци, почистен е целият район в спортната зона.
Малко над 4 000 лева са вложени в обновената близо километър "Пътека на здравето". С майсторски умения и сръчност в народополезното дело са се включили над 40 деца и младежи от екоклуба към читалището и от Ученическия парламент, както и техни родители, съобщи Росен Атанасов – председател на читалище "Св.св. Кирил и Методий".
Възстановяването на обичаната от силистренци "Пътека на здравето" е финансирана по проект "Спорт срещу стрес!", който неправителствената организация спечели в конкурса "ИЗБЕРИ ДА СПОРТУВАШ". Финансиращите организации са ЕВРОФУТБОЛ и Фондация "Работилница за граждански инициативи".
Сдружение Народно читалище "Св.св. Кирил и Методий" "осинови" спортната алея и пролетно и есенно време ще се грижи за освежаването й. За силистренци остава да я пазят от замърсяване и вандали, пожела на присъстващите кметът Иво Андонов.

Facebook коментари