Събота, 25 Май 2024 г.

Делото за тежката катастрофа до Черковна, излъчена на живо във Фейсбук, влезе в силистренския съд

Днес, 3 септември 2021 г., Окръжна прокуратура - Силистра внесе в Окръжен съд-Силистра обвинителен акт срещу Г.Н.А.

Обвинение срещу него /в момента на 38 години от Силистра, за това, че на 24.07.2018г.при управление на нерелсово ППС-колесния трактор KASE IH 340 и прикачения към него плуг е нарушил правилата за движение, като е предприел завиване наляво за навлизане в прилежаща нива, но не е пропуснал движещият се след него л.а Мерцедес.

В резултат е допуснал ПТП по непредпазливост и е причинил смъртта на Р.К.М. от с.Окорш на 27 години. Обвиняемият е направил всичко зависещо от него за оказване на помощ на пострадалия.

От КВОРУМ припомняме, че 24 юли 2018 г. от полицията съобщават, че мъж е загинал при инцидент на пътя Силистра - Дулово, в района на с. Черковна. Сигналът за катастрофата е постъпил в полицията преди 13 часа. Според първоначалните данни, произшествието е възникнало между лек автомобил "Мерцедес" и трактор. На място е загинал 28-годишният водач на колата.

Малко по-късно става ясно, че видео, заснето от свидетел на инцидента, е било излъчено на живо във Фейсбук, веднага след катастрофата.

То показва мястото на катастрофата само секунди след като се е случило нещастието, преди още да пристигне линейката на бърза помощ и органите на реда. Шокиращото видео е качено на профила на свидетеля на инцидента.

От КВОРУМ тогава показахме видеото, а сега отново публикуваме тези разтърсващи кадри - само и единствено с цел да призовем отново шофьорите да карат внимателно и да припомним, че по-ценно от човешкия живот няма.

Facebook коментари