Неделя, 05 Декември 2021 г.

Баскетболната звезда от Силистра Станимир Маринов: Оставам в Балкан

"Ще остана и тази година в Балкан. Договорил съм се с клуба." Това заяви пред клубния сайт най-голямата звезда, тръгнала последните години от школата на "Доростол" Силистра Станимир Маринов пред медиите по време на откритата тренировка на отбора в четвъртък. Ето и цялото изказване на гарда, който в момента се възстановява заради възпаление на бедрената става.

"Случи се, че пак съм контузен, лошият късмет ме съпътства. По време на лятото докато тренирах явно пренатоварих областта, в която имах операции. Получих възпаление на ставата и сега имам нужда да почина около два месеца, но след това се надявам да продължа тренировки в нормален режим.

В момента минавам терапии. Работя с моя физиотерапевт Иван Касапов. Предполагам след този период на възстановяване ще ми е нужно малко време да свикна с тренировъчен режим, но мисля, че до края на сезона би трябвало да съм в оптимална форма.

За мен това, че треньорът, който последно направи Балкан шампион, Небойша Видич, се завръша, е перфектна новина. Познавам го лично. Мисля, че методите му на работата са много добри специално за Балкан, а и като цяло баскетболно. Мисля, че той е правилният човек да върне Балкан на мястото, което заслужава."

(Снимка: Николай Христов)

Facebook коментари