Събота, 27 Ноември 2021 г.

В Силистра отмениха концерт на Градския духов оркестър, за другите събития ще се решава в движение

Заради увеличаване на броя на заразените, карантинирани и болни от COVID - 19 на територията на община Силистра ще бъдат поетапно отменяни събития от празничната програма за Деня на Силистра - 14 септември, съобщиха от общината.

Планирания за днес концерт на Градския духов оркестър в Дунавския парк бе отменен, но представяне на новата поетична книга "Рисувам те, утре" на Милена Гунчева от 17.00 ч., пред силистренската библиотека - не.

Останалите събития, включително на празничния 6-ти септември са:

04.09.2021 г., 10 ч., с. Българка 80 години Народно читалище "Христо Ботев-1941-Българка", Празник "На мегдана, край чешмата"

*Събитието ще се реализира на открито при спазване на противоепидемичните мерки срещу разпространението на Ковид-19.

06.09.2021 г., 11 ч., Паметник на Цар Борис ІІІ Обединител в Дунавския парк, Ден на Съединението на България

* Цветя на признателност пред паметника на Цар Борис ІІІ Обединител и пред паметната плоча, посветена на загиналите в Добруджанската епопея ще се поднасят в свободен порядък, в различни часови зони.

Тържествената церемония е отложена, предвид недопускане струпването на хора и ангажирането на деца и младежи в караул.

06.09.2021 г.,19.00 ч., Южна крепостна стена в центъра, Концерт на Струнен квартет "Добрич"

*Събитието ще се проведе на открито при недопускане струпването на хора, с което ще се ангажира отдел "Инспекторат" при Община Силистра и по време на събитието ще се раздават предпазни маски, в съответствие с противоепидемичните мерки срещу разпространението на Ковид-19.

Всяка седмица граждани и гости на Силистра ще бъдат информирани за въведените ограничителни мерки и промяна на обявените събития заради спазване на препоръките и заповедите на Министерство на здравеопазването според извънредната епидемиологична обстановка в страната.

Facebook коментари