Понеделник, 22 Юли 2024 г.

Телерик Академия отвори приема за безплатните си ИТ обучения за ученици в Силистра

Училищна Телерик Академия отвори приема за безплатните си ИТ обучения за ученици в Силистра.

Кандидатстването става онлайн до 10 октомври и не изисква предишни познания в областта.

Училищна Телерик Академия - най-мащабната безплатна ИТ инициатива за ученици от 1-ви до 12-ти клас, обяви старта на приема за учебната 2021-2022 година. Покривайки над 95% от областите в България, над 2600 деца и младежи в 1-12 клас ще имат възможност да вземат участие в 130 школи в 41 населени места.

Ученици в 4-12 клас ще имат възможност да се обучават в една от три безплатни школи по програмиране в Силистра.

Кандидатстването е отворено онлайн през сайта на Училищна Телерик Академия до 10 октомври и не изисква предишни ИТ познания.

Обученията започват в края на октомври и ще се провеждат до юли 2022 г., а форматът им (онлайн или присъствен) ще бъде съобразен с препоръките на здравните органи.

Програмите са с продължителност 100 учебни часа и в Силистра се реализират в сътрудничество с ОУ "Отец Паисий", ПМГ "Св. Климент Охридски", ПГСУАУ "Атанас Буров" и с подкрепата на община Силистра, "Силистра ТВ (Силистра Телеком Солюшънс)" и лично дарение от Иван Гойчев.
"Щастливи сме, че чрез школите ни учениците могат да се докоснат до света на технологиите и да навлязат в него, за да са по-свободни при избора си на бъдеща професия и локация, от която да работят. Целта ни е да им помогнем да са успешни независимо от сферата, в която изберат да се развиват, защото дигиталните умения са ключови за всяка професия - сега и занапред. Вярваме, че децата на България ще са готови за бъдещето, защото интересът към програмите ни расте с всяка изминала година и през 2021-2022 отваряме рекордните 130 школи в 41 населени места.

По този начин все повече ученици от различни населени места ще имат достъп до безплатно и модерно ИТ обучение.", коментира Петър Шарков, изпълнителен директор на Училищна Телерик Академия.

Обучение за 8-12 клас - С практическа насоченост и модерна програма, в "Уеб програмиране" учениците усвояват основите на програмирането и се научават да създават собствени интернет страници.

Обучения за 4-7 клас - Те развиват ключови дигитални умения, като учениците могат да избират между 2 програми:

- "Разработка на игри", в която се научават да програмират докато създават компютърни
игри;

- "Уеб програмиране", в която се научават да създават първите си сайтове.

Кандидатстване и приемен тест

От учениците не се изискват предварителни познания по програмиране. Кандидатстването става онлайн през сайта на Училищна Телерик Академия и включва тест с 30 логически задачи.

Продължителността му е 45 мин, а учениците трябва да го направят най-късно до 10 октомври.

Подготовка за професиите на бъдещето

С помощта на интерактивните обучения на Училищна Телерик Академия учениците надграждат креативността и логическото си мислене, придобиват умения за решаване на проблеми и ключови дигитални компетенции. Придобитите познания са полезни за всички професии и сфери на развитие, включително и в един от най-перспективните сектори у нас - ИТ.

След успешно завършване учениците получават сертификат от Училищна Телерик Академия, а през следващата учебна година могат да продължат обучението си в по-високо ниво или друга програма.

Повече информация за програмите може да бъде намерена на сайта на Училищна Телерик Академия.

За допълнителна информация: ТУК или във Facebook.

Facebook коментари