Неделя, 26 Юни 2022 г.

Балет "Аксел" с две награди от Международен фестивал-конкурс в Златни пясъци

Модерен балет "Аксел" към ОДК - Силистра с хореограф Адриана Мумджиева участва в IX Международен детско-юношески фестивал-конкурс "Свят, изкуство и море", който се проведе от 24 до 27 август 2021 г. в КК Златни пясъци. За отличното си представяне школата беше отличена с първо и второ място.

Международният форум "Свят, изкуство и море" се провежда традиционно в три части през месеците юни и август. Фестивалът включва шест конкурсни жанра на сценичните изкуства. В раздел "хореография" на деветото издание на фестивала, от 24 до 27 август, се състезаваха състави от България и Украйна. Изпълненията бяха оценявани от авторитетно жури, съставено от изявени личности в областта на музиката и танца.

Балет "Аксел" беше единственият представител от гр. Силистра и участва за трети път във фестивала "Свят, изкуство и море". Балетът се състезава в категория "съвременни танци" с едно солово и две групови изпълнения. Във фестивала взеха участие тринадесет от талантливите балерини на "Аксел" на възраст от 11 до 18 години. Чаровните силистренски грации имаха честта да участват със свой танц и в официалното откриване на фестивала.

Изпъленията на възпитаниците на школата за модерен балет към ОДК изпъкнаха с оригинална и въздействаща хореография, представена артистично и допълнена с ефектни сценични костюми. Момичета на Адриана Мумджиева реализираха отново добро участие в конкурса и представиха достойно град Силистра и школата по балет. Журито отличи представянето на балет "Аксел" с Лауреат Първа степен за колективно изпълнение във възрастова група 16 до 18 години, а солото на Анджела Димитрова от "Аксел" беше наградено с Лауреат Втора степен за индивидуално изпълнение във възрастова група до 11 години.

Facebook коментари