Понеделник, 15 Април 2024 г.

ЦКО: Искахме да мотивираме силистренци към повече активност и лидерство, а спечелихме вандализъм

Все повече хора се включват в кампанията "Мотивирай своето утре", изкачвайки се до Крепостта "Меджиди Табия", създавайки публичен пост в социалните мрежи - Facebook и Instagram, спирайки се пред една от трите табели по трасето и мотивирайки и други да случат същото.

Но към днешна дата от табелите посветени на инициативата е останала само една.

Център за кариерно ориентиране-Силистра е констатирало, че началната табела е била пречупена на две и изкъртена още преди седмица, а в петък екипът на Центъра е намерил, захвърлена далеч в храстите, и втората табела с мотивиращи послания, поставена в началото на кампанията.

Екипът на ЦКО – Силистра и партньорите ни от Община Силистра, МКБППМН и ОСНВ/ПИЦ заявяват, че изпитват огорчение и тъга, че една толкова позитивна кампания може да води след себе си проява на вандализъм и агресия.

"Но знаем едно – че ако не пазим около себе си, около местата, където живеем, където растат децата ни, не можем да твърдим, че продължаваме напред и изграждаме личности, общество!

В същото време бихме искали да благодарим на всички, които сигнализираха за случващото се и които не само пазят, но са и с активна гражданска позиция, която вярваме, че е "по-доброто в днешния ден"!" се казва в послание им в социалната мрежа.

Кампанията продължава до 13 септември, а от ЦКО обещават скоро новите табели.

Facebook коментари