Вторник, 24 Май 2022 г.

Ансамбълът за автентичен фолклор от село Бабук спечели златен медал от Световния фолклорен фестивал

Ансамбълът за автентичен фолклор към Народно Читалище "Дочо Михайлов-1906" от село Бабук спечели златен медал, златен Орфей, първа награда на Световния фолклорен фестивал, специална награда на журито и диплом.

Участието на силистренци е под егидата на Европейска асоциация на фолклорните фестивали и в рамките на музикални празници "Евро Фолк" провеждащи 110 фестивала 24 държави.

Журито оценяваше изпълнението на силистренци за ниво на сложност и техника на изпълнението, начина им на представяне /костюми, реквизит, постановка избор на репертоар и сценично поведение/, поведение на сцена /контакт с публика, излъчване и артистичност/.

Градовете Несебър и Поморие домакинстват на 9-ят Световен шампионат по фолклор, който се провежда под патронажа на Националната комисия на България за Юнеско от 19-ти до 29-ти август. Мотото на тазгодишното издание на конкурса е "Фолклорът за едно по-добро утре".

В продължение на 10 дни на сцените на фолклорния празник разположен по Южното българско Черноморие ще се изявят над 1000 участници от повече от 60 фолклорни групи

Facebook коментари