Събота, 20 Юли 2024 г.

Силистренец управлява българска инвестиция за над 200 милиона щатски долари в Китай

Силистренец управлява българска инвестиция за над 200 милиона щатски долари в Китай.

Радослав Трендафилов представлява Параходство БМФ АД в най-бързо развиващата се икономика в света и управлява проект за строежа на 8 кораба за насипни товари.

Вчера на 20 август 2021 г. в китайската корабостроителница Jiangsu New Yangzi Shipbuilding Co. бе вдигнат флага на първия от поръчаната от Параходство БМФ АД нова серия от осем 32 150-тонни кораба за насипни товари, съобщиха от пресцентъра на Параходство БМФ.

Кръстницата на кораба Снежина Трендафилова му даде името "Ком", с което той стана трети в историята на компанията с това име. Госпожа Трендафилова е съпругата на ръководителя на изнесения офис за контрол на строителството на нови кораби на Параходството в Китай, инж. Радослав Трендафилов.

Първият капитан на "Ком" е к.д.п. Мариян Йотов, а първи главен механик – инж. Димитър Ганчев.

По време на ходовите изпитания новопостроеният кораб показа отлични ходови и експлоатационни характеристики. Той е лейкър (lake fitted bulk carrier), като с това Параходство БМФ поставя акцент във флота си, планирайки увеличаване този тип кораби до 16 и утвърждаване позициите си на този пазар. Кораб "Ком" е построен по изцяло нов проект, съобразен с най-новите изисквания за ефективност и опазване на околната среда. Проектът е разработен от водещите корабни дизайнери и екип на Параходство БМФ АД.

През м. юли бе спуснат на вода и вторият кораб от тази серия, като се очаква той да влезе в експлоатация до края на месец септември тази година. Останалите шест кораба ще бъдат доставени последователно до юни 2023 година.Пресцентър на Параходство БМФ

Facebook коментари