Понеделник, 06 Декември 2021 г.

Комисията по околната среда и водите в парламента събра трима силистренски депутата

Двадесет и две редовни парламентарни комисии бяха сформирани днес в 46-то Народно събрание в сряда. По този начин бе даден старт на законодателната му дейност, като мнозина депутати определят като ключов приоритет актуализацията на държавния бюджет.

КВОРУМ провери в какви комисии ще вземат участие четиримата силистренски депутата.

Джевдет Чакъров от ДПС е вече член на комисиите по околна среда и води, и здравеопазване, като единствен от местните депутати заема ръководна длъжност в комисия - той е зам. председател на здравната комисия.

Гюнер Ахмед от ДПС е член на комисиите по конституционни и правни въпроси, и по вътрешна сигурност и обществен ред.

Тодор Тодоров от ГЕРБ-СДС е член на комисиите по околна среда и води, и образованието и науката.

Петър Димитров от "Има такъв народ" е член на комисиите по околна среда и води, и транспорта.

Депутатите от ДПС са членове на временни комисии - Джевдет Чакъров е председател на Временната комисия за установяване на факти и обстоятелства относно незаконносъобразни действия и бездействия на компетентните органи на територията на защитената територия "Колокита" в полуостров "Буджака", а Гюнер Ахмед - член на временната комисия за разследване на факти и обстоятелства при използване на сълзотворен газ, употребата на сила и помощни средства от МВР, извършени на 10 юли и 2 септември 2020 г. срещу протестиращи граждани, както и за разследване на факти и обстоятелства, свързани с прилагане на специални разузнавателни средства на протестиращи граждани, опозиционни лидери и членове на политически партии от опозицията.

Facebook коментари