Неделя, 28 Ноември 2021 г.

Силистра се подготвя за Празника на хляба

Във връзка с Празника на град Силистра - Кръстовден - 14 септември 2021г., Община Силистра, Дирекция "Хуманитарни дейности", отдел "Култура" организира Празник на хляба, песента и танца с участието на читалища и фирми, производители на хляб и тестени изделия от община Силистра.

Целта на проявата е да се представят традициите на Добруджанския край, свързани с целия процес на производството на хляб и хлебни изделия.

С празника се дава възможност на читалищата и фирмите да покажат разнообразието от обичаи, хлебни продукти и артефакти от жътвата до производството на хляба.

Проявата ще се проведе на 12 септември 2021 година /неделя/ на площад "Свобода" в град Силистра. Точното място ще се уточни допълнително.

Каним Ви да участвате в Празника с щандове, на които да бъдат изложени произведени от Вас тестени продукти /пити, баници, мекици, кекс, сладки и други изделия по ваша преценка/. Щандовете да бъдат аранжирани в съответствие със символиката на празника.

Изискванията за участие са:

- Представяне на хляб и хлебни изделия на щандове, украсени във фолклорен стил;

- Всички участници да бъдат в подходящи костюми, свързани със символиката на празника;

- Кратка анотация за всеки участник;

Срок за писмено подаване на заявките - 30.08.2021 г. - Отдел "Култура" - тел. 086/816 258, 816 287, 816 273, e-mai: kultura_ss@abv.bg

Facebook коментари