Неделя, 29 Май 2022 г.

МОН забрани летните лагери на територията на област Силистра

Министерството на образованието и науката спира летните лагери по Националната програма "Отново заедно" в областите с повече от 100 заболели от Covid-19 на 100 000 души за последните две седмици.

Образователното министерство спира пътуванията освен в област Силистра и още в Бургас, Велико Търново, София-град, Търговище, Русе, Пловдив, Пазарджик, Хасково, Варна, Стара Загора, Шумен, Перник, Габрово, Добрич, Ямбол, Ловеч, Плевен, Разград, Враца.

Вече планираните пътувания към такива дестинации могат да се пренасочат към други места в по-безопасни региони. Ако това не е възможно, те няма да се състоят.

Заради влошаващата се епидемична обстановка в страната и особено в морските курорти, в началото на седмицата Министерството на образованието обяви, че спира приемът на заявки за безплатна почивка за учениците.

Междувременно от Министерството на туризма съобщиха, че повече от 330 хотела и места за настаняване са подпомогнати по програмата "Отново заедно". Сред предпочитаните дестинации за ученическите ваканции са Китен, Албена, Златни пясъци, Слънчев бряг, Банско, Приморско.

Участвали са 20 900 ученици и 2 178 учители от 765 училища. За екскурзиите са похарчени 11,183 млн. лв. Оставащите около 3 млн. лева предвидени за мярката, които все още не са използвани, ще бъдат изразходени в подкрепа за туристическия сектор.

Facebook коментари