Сряда, 28 Септември 2022 г.

Златен, два сребърни и бронзов медал за наши каратеки!

С четири медала се завърнаха четирима състезатели на Карате клуб "Шото-Витяз" в Силистра от Международния турнир по карате в гр. Пула, Хърватска.
В състезанието, което се проведе на 23 май, на татамито се срещнаха над 100 каратеки от 17 европейски отбора със специална покана, сред които бе и силистренският. Турнирът е за всички възрасти и категории, разказа Теодор Тодоров – треньор и ръководител на силистренския отбор.
Бронзов медал завоюва Стелиян Енчев в категория над 70 кг при юношите на възраст 14-15 години. В същата възрастова група, но в по-леката категория до 41 кг. Светослав Славов се класира втори, което го окичи със сребро.
С много успешни серии в схватките при малките състезатели, от 10 до 14 години, се реализираха Георги Николов и Бедри Ридван. Двамата каратеки от клуб "Шото-Витяз" преодоляха с лекота съперниците си в своята категория над 54 кг., показвайки перфектна техника и бързи реакции. И съвсем закономерно дойде развръзката на финала – те се изправиха един срещу друг. Момчетата изиграха тежка и оспорвана среща. Шансът за златото дойде при Николов. Ридван остана втори и се окичи със среброто.
Поредният актив от един златен, два сребърни и един бронзов медали сенсей Теодор Тодоров оцени като добър както за клуба, така и за неговите възпитаници.
информация клуб "Шото-Витяз"

Facebook коментари